Ο Jan Krajča κυκλοφόρησε το πρώτο Bitcoin ATM πριν από 5 χρόνια, ένα ATM για bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Από τότε, η εταιρεία του έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους από τη Σλοβακία, τη Τσεχία και την Ελλάδα. Γιατί ερωτεύτηκε το Bitcoin, είναι πολύ αργά για να επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και σε ποιες πόλεις οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτά;

Τι σας έπεισε πριν από τόσα χρόνια για το ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια ενδιαφέρουσα επένδυση;

Τα κρυπτονομίσματα και το blockchain γενικότερα ήταν ακόμα ένα «μη οργωμένο πεδίο» εκείνη την εποχή. Εκτός από την αντίληψη του ότι το bitcoin είναι ευκαιρία για ενίσχυση των οικονομικών πόρων κάποιου ατόμου, ενδιαφέρθηκα για την απλότητα και την ταχύτητα της συναλλαγής, που μου επέτρεψε να στείλω κεφάλαια χωρίς την ανάγκη για τραπεζικό λογαριασμό. Και δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο γρήγορο. Σήμερα, στην εταιρεία, κανονικά πληρώνουμε τιμολόγια με, για παράδειγμα, bitcoin.

Το Bitcoin εμφανίστηκε στην αγορά πριν από 13 χρόνια. Πώς η άποψή σας για τα κρυπτονομίσματα
άλλαξε με το χρόνο;

Η αντίληψη των ανθρώπων έχει σίγουρα αλλάξει. Στην αρχή ήταν ένα σκιάχτρο, σήμερα είναι ένα πλήρες
περιουσιακό στοιχείο που εμπιστεύονται. Το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα έχουν περάσει από πολλές δοκιμές και βλέπουμε συνεχώς νέες καινοτομίες που θα βελτιώσουν τον κλάδο. Εκτός από την κλασική επένδυση σε κρυπτονομίσματα, το staking, τα έργα NFT, DEX και πολλά άλλα λειτουργούν επίσης.

Το 2017, ιδρύσατε την εταιρεία Bitcoinmat.org. Τι κάνετε ως εταιρεία;

Η κύρια πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους ανθρώπους, ώστε να μπορείτε να εισέλθετε γρήγορα στον κόσμο κρυπτονομισμάτων — αλλά και ανταλλαγή crypto assets σε ευρώ ή τσέχικες κορώνες. Για το σκοπό αυτό,
διαχειριζόμαστε ATMs στη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία και επί του παρόντος και στην Ελλάδα. Παρέχουμε online ανταλλαγές με κλασική τραπεζική μεταφορά ή κάρτα πληρωμής. Σήμερα, οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν και να πιουν έναν καφέ στο 1ο Bitcoin Center στη Σλοβακία, στο οποίο δημιουργήσαμε στο εμπορικό κέντρο Max Trenčín και όπου θα τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν το δικό τους κρυπτοπορτοφόλι, να αγοράσουν κρυπτονομίσματα ή να τους παρέχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση που απαιτείται.

 

Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα μέσω Bitcoinmat και όχι, για παράδειγμα, στο χρηματιστήριο;

Το Bitcoinmat.org, είναι ένας τρόπος να φτάσετε γρήγορα σε κρυπτονομίσματα, απλά χωρίς μεγάλη αναμονή, παρέχοντας τηλεφωνική υποστήριξη. Είμαστε διαθέσιμοι 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. μέσω τηλεφώνου, e-mail, συνομιλίας ή προσωπικής επαφής. Συνδεόντας το διαδικτυακό μας ανταλλακτήριο με κάποιο ΑΤΜ Bitcoin, ο πελάτης επαληθεύεται σε όλα τις πλατφόρμες μας.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πολύ αργά για να πηδήξουν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin ανεβαίνει ξανά, το ίδιο και το ethereum. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;

Λέω συχνά ότι το Bitcoin θα μεγαλώνει συνεχώς. Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά είναι απαραίτητο να επενδύσετε ή να εισέλθετε στην αγορά με σύνεση και είναι απαραίτητο να μελετήσετε κάποιες πληροφορίες ή να έρθετε σε εμάς για συμβουλές. Ερχόμαστε σε επαφή με πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι εξαπατούνται, οπότε προσπαθούμε να το αποτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα οφέλη των υπηρεσιών σας;

Οι πελάτες εκτιμούν την υποστήριξή μας, η οποία είναι διαθέσιμη στα Σλοβακικά μέσω τηλεφώνου, e-mail ή μέσω συνομιλίας, κάτι το οποίο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε αυτόν τον κλάδο. Φυσικά, έχουμε υποστήριξη και στα αγγλικά. Είμαστε Σλοβάκικη εταιρεία, έχουμε μια επαγγελματική ομάδα, συνεχή διαθεσιμότητα μετρητών σε Bitcoin ATM, παρέχουμε
εκπτώσεις ή και μαθήματα VIP στα περισσότερα καταστήματα.

Λειτουργείτε ΑΤΜ σε όλη τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ελλάδα. Τι δείχνουν οι αριθμοί;

Αναπτυσσόμαστε πάνω από 100% κάθε χρόνο. Μέχρι σήμερα, έχουμε εξυπηρετήσει περισσότερους από 10.000 πελάτες
και διεκπεραιώσαμε δεκάδες χιλιάδες συναλλαγές. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης Bitcoinmats για μικρές συναλλαγές αξίας 50, 100 ή 200 ευρώ, αλλά εξ ορισμού η συναλλαγή είναι γύρω στα 500 ευρώ.

Σε ποιες πόλεις στη Σλοβακία, την Τσεχία ή την Ελλάδα υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εσάς
Υπηρεσίες;

Απολαμβάνουμε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, φυσικά, στις μεγαλύτερες πόλεις όπως η Πράγα, το Μπρνο, η Μπρατισλάβα,
το Košice. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων είναι συγκεντρωμένος εδώ, επομένως έχουμε μεγαλύτερο αριθμό
bitcoins. Είμαστε χαρούμενοι που ο αριθμός των επισκεπτών στο Bitcoin Center μας αυξάνεται από άτομα από την Πολωνία και την Αυστρία, οι οποίοι έρχονται σε εμάς. Η σωματική επαφή είναι σημαντική για τους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 8 ΑΤΜ Bitcoin που βρίσκονται στην Ελλάδα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και την Αθήνα. Ανυπομονούμε για νέους Έλληνες πελάτες.

Ορισμένες χώρες μποϊκοτάρουν τα κρυπτονομίσματα, άλλες τα υποστηρίζουν. Ποιο θα είναι το μέλλον των κρυπτονομισμάτων

Τα κρυπτονομίσματα και το bitcoin δεν ελέγχονται από μια κεντρική τράπεζα, μια κρατική τράπεζα ή μια
παραδοσιακή τράπεζα, οπότε την προσεγγίζουν προσεκτικά. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι το Bitcoin θα λειτουργήσει
αποκλειστικά ως χρήμα. Άλλα κρυπτονομίσματα μπορεί να εμπίπτουν σε αυτήν την ενότητα, αλλά σήμερα εκπληρώνει έναν σπουδαίο ρόλο, για παράδειγμα, ως store of calue. Το μέλλον σίγουρα ανήκει στο blockchain και τα προϊόντα της. Είμαι πεπεισμένος ότι θα φέρουν ακόμα πολλές καινοτομίες, οφέλη και ευκολίες— όπως ακριβώς ήταν μετά τη δημιουργία του Διαδικτύου.

Λίστα με τα BitcoinMat ATMs στην Ελλάδα

3x Athens

https://bit.ly/3dE7FDC
https://bit.ly/3dLWU2c
https://bit.ly/3Tmp6cv

3x Thessalonikiki
https://bit.ly/3AaLP29
https://bit.ly/3AB4Hsy
https://bit.ly/3AjYujD

1x Larissa https://bit.ly/3c9QnOv
1x Alexandroupoli https://bit.ly/3Cnpm4F